Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

Oficiální ukončení cyklistické sezony 2016 letos pořádá město Vodňany. Stane se tak první říjnovou sobotu, tedy 1. 10. 2016.

 

Zájemci ze Strakonic mají možnost se na akci a zpět dopravit vlakem. Odjezd ze Strakonic v 9.08 h, příjezd zpět do Strakonic v 16.51 h. Náklady na dopravu budou uhrazeny Nadací Jihočeské cyklostezky. Registrovat se můžete prostřednictvím e-mailu na adrese: jaroslav.basta@mu-st.cz.

 

Akce bude odstartována u rybářské školy V Zátiší v 10:00 h. Startovné je symbolická desetikoruna. Před odjezdem obdrží účastníci mapku s popisem jednotlivých tras a zajímavostí. Tou nejkratší bude trasa „Rybářská“ – cca 3 km dlouhá, tedy vhodná i pro nejmenší cyklisty.“ Mlynářská“ má asi 20 km a ti náročnější se mohou projet po čtyřicetikilometrové trase „Turistické“. Všechny tři okruhy budou končit v prostoru areálu MEVPIS, kde bude dle počasí a stavu sil možnost využít jak přístřeší nového pavilonu, tak i dětské hřiště s naučnou stezkou Cesta úhoře, případně se přesunout na hudební festival FROV FEST, který bude probíhat na vedlejším Sportovním areálu Blanice. V cíli bude pro účastníky připraveno drobné občerstvení k dispozici bude i restaurace Blanice.

 

V rámci projektu „Rybářské a mlynářské řemeslo ve Vodňanech“ bude po celý den otevřeno rybářské muzeum ve Střední rybářské škole a další objekty.

 

Tato akce je podpořena z Grantového programu Nadace Jihočeské cyklostezky na podporu pořádání cykloturistických akcí, jejímž generálním partnerem je pro rok 2016 Jaderná elektrárna Temelín.