Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Město Strakonice tradičně spolupracuje se studenty vysokých škol, především se studenty fakult architektonického, stavebního a dopravního zaměření. Tato spolupráce je oboustranně výhodná. Student získává reálné zadání a kvalitní podklady, město pak může získat výstup jeho práce.

Město Strakonice může poskytnout:

  • spolupráci při zpracování zadání studentských prací
  • digitální mapové podklady – výřezy digitální technické mapy města (viz. Pravidla pro bezplatné poskytování výřezů digitální technické mapy města Strakonice studentům vysokých škol),
  • odbornou pomoc při zpracování práce – především formou odborných konzultací se specializovanými pracovníky MěÚ.

 

Studentskými pracemi byly v minulosti prověřovány možnosti řešení několika lokalit ve městě (např. nové využití objektu Přádelny, soubor staveb Přádelny + areálu Ideal Automotiv, okolí kostela U Sv. Markéty, zástavby proluky na Velkém náměstí, dostava nároží proti České spořitelně, zklidnění komunikace Katovická, revitalizace lokality Ostrov – centrum).

Níže uvedený seznam prezentuje některá vhodná zadání studentských prací – jedná se o proluky ve městě, soubory staveb, veřejná prostranství, urbanismus, zeleň, revitaliazace území apod. Rozsah řešeného území a podrobnosti zpracování je možné upravit podle potřeb studentů a dle zadání jejich studentské práce.

 

Město Strakonice vítá spolupráci se studenty vysokých škol. Jejich mnohdy ničím neovlivněné názory a invence v řešení prací jsou pro město přínosem a mohou tak být cenným podkladem při rozhodování o dalším rozvoji města.

V případě potřeby je možné se obrátit na :

 

Ing. arch. Martu Slámovou, vedoucí odboru rozvoje MěÚ Strakonice,
tel. 383 700 800, e-mail: marta.slamova@mu-st.cz

nebo na

 

Ing. arch. Davida Andrlíka, architekta města, odbor rozvoje MěÚ Strakonice,
tel. 383 700 751, e-mail: david.andrlik@mu-st.cz