Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Datum: 
05.05.2018 - 21:00
Místo konání: 
Dům kultury

Velký diskotékový galavečer u příležitosti 5000 diskotéky DJ Františka Mareše, který ve spolupráci s Městským kulturním střediskem, bude bilancovat 40 let na scéně (1978-2018).
Večer bude tématicky rozdělen na čtyři díly. DJ František bude přehrávat a uvádět největší hity své kariéry. Jako hudební gratulanti dorazí jeho přátelé.
Viktor Sodoma, průkopník české bigbeatové éry, který působil jako zpěvák ve skupinách Flamengo, The Matadors a Shut up F.R. Čecha. Jeho hity Parní stroj nebo Papoušek Kakadu jsou nesmrtelné.
Miroslav Imrich, legendární zpěvák a lídr skupin Abraxas a Tango, představí písně: Co s tím sklem, Obyčejnej svět, Nekonečný boogie...osobitým projevem pořád působí jako zjevení z jiného světa. Zpestřuje živá vystoupení nepředvídanými kousky, léty nabitá zkušenost tak dodává celému projevu docela nový a nečekaný rozměr.
Michal Šindelář, se seznamuje s DJ Františkem Marešem v roce 1996 při svém nástupu do Katapultu. Od té doby se datuje jejich 22 letité přátelství, které je rámováno obrovským množstvím jejich společných vystoupení. V určitém období byly Strakonice pro Michala Šindeláře jako jeho "druhý domov".Na tomto slavnostním večeru předvede mimo svého mega hitu " Hořely, padaly hvězdy"a hitů Katapultu i speciální "Ohnivé bubnové sólo".
Rammstein Revival, skvělá kapela, která koncertuje po celé České republice, ale i v zahraničí. Věrně odehrané písně originálu, ale také i kostýmy, pódiová show a efekty. Jihočeská premiéra.
Speciálním hostem akce bude Krampus Vodňany. DJ František Mareš režíroval ve spolupráci s kameramanem Radkem Zdychyncem pro Krampus Vodňany videoklip, který bude mít v DK Strakonice světovou premiéru.
Každý účastník akce obdrží v rámci vstupenky "placku", kterou vytvořil král českého komiksu Kája Saudek. Další premiérou bude křest DVD "Návrat legend 2017", který ve spolupráci s DJ Františkem Marešem vydává Městské kulturní středisko Strakonice. Dokument a ohlédnutí za největší akcí strakonické historie natočila Strakonická televize. Premiérový prodej DVD.
Bonusem pro každého návštěvníka akce je výpravný "FM story program" DJ František Mareš je zde "křížově vyzpovídán" redaktorkou Jarkou Krejčovou (Týdeník Strakonicko). Doplněno o řadu unikátních archivních dokumentů.
V rámci akce bude probíhat výstava fotografií DJ Františka Mareše (z FM archivu) z celé jeho kariéry, přímo v DK Strakonice.
Chystá se řada překvapení v průběhu večera. Diskotéková akce, která tady ještě nebyla. Nenechte si ujít večer plný hitů po kterých se vám stýská.

obrázek