Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den,
do 19.9.2021 měla být po prodloužení termínu z důvodu Covid hotová Mírová ulice. Dnes je 20.9.2021 a není dokončena ani polovina. Na vašich stránkách informace o prodloužení termínu najednou zmizela a žádné další prodloužení termínu schváleno také není (viz. úřední deska). Jak dlouho ještě bude tento stav trvat? Počasí bylo příznivé, skoro letní, Covid situace také příznivá, takže žádné objektivní příčiny dokončení nebránily.

Odpověď: 

Vážená paní Lenko,

důvodů, proč nebyla rekonstrukce ulice Mírová dokončena v prodlouženém termínu do 19. 9. je několik. Především za průtahem stojí změny ve vedení přípojek, které vyplynuly v průběhu plánované opravy a nebylo možné s nimi v projektové dokumentaci počítat. Dalším důvodem je celková aktuální situace ve stavebnictví, kdy zoufale chybí stavební matertiál, na který firmy čekají nepřiměřeně dlouhý čas a bohužel i absence pracovní síly. 

Komunikace bude dokončena do 30. září. Poté budou dokončeny chodíky a veřejné osvětlení. Děkujeme za trpělivost všech, kteří v lokalitě bydlí a věříme, že nepříjemnosti způsobené průtahem dokončení investiční akce, budou vykompenzovány novou, bezpečnější komunikací i jejím vybavením.

Markéta Bučoková, PR