Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den,

jsou někde dostupné informace o uzavírkávch v souvislosti s opravou Volyňské ulice? Prý se začne na začátku března a omezení budou velká. A dotknou se i chodců a cyklistů? A budou v provozu některé obchody a provozovny, které se mohou octnout bez přístupu?

Děkuji.
Honza

Odpověď: 

Vážený pane Honzo,

objízdné trasy i trasy pro chodce budou zveřejněny v dostatečném předstihu na webových stránkách města a na sociálních sítích. Ve stručnosti budou vedeny objízdné trasy následovně: Pro osobní automobily a nákladní do 7,5 tuny je oficiální objízdná trasa přes Nebřehovice, kam se odbočí na začátku Strakonic ve směru Volyně. V Nebřehovicích se najede na silnici I/22 od Vodňan a přes Podsrp se přijede na okružní křižovatku u hřbitova. Objízdná trasa je obousměrná po celé své délce 9 km. Pro vozidla nad 7,5 tuny je objízdná trasa delší. Ve Vimperku se odbočí na Husinec, dále na Těšovice a přes Bavorov do Vodňan. Z Vodňan po silnici I/22 do Strakonic. Objízdná trasa bude opět obousměrná v délce 65 km. Zajížďka pro vozidla je v délce 36km.
Provozovny, kterých se uzavírka ulice Volyňská dotkne a nemají jiný přístup, budou pravděpodobně po dobu rekonstrukce uzavřeny. Závisí na rozhodnutí provozovatelů. Každý provozovatel vyrozumí klienty o svém rozhodnutí.
Markéta Bučoková, PR