Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

Rozloučení se školou

 

Hradní nádvoří nabídlo poslední školní den útočiště pro neobvyklou akci.

Se školním rokem se do Strakonic přijel rozloučit sedmdesátičlenný sbor studentů z amerického Bostonu.

 

V úterý 30. června se studenti a mládež rozloučili se školním rokem neobvyklým způsobem. Sedmdesát členů bostonského pěveckého sboru přijelo zazpívat nejen strakonickým studentům, ale všem, kdo se v ten den rozhodl nesedět doma, ale vyrazit na zajímavý koncert.

Společně s americkým sborem, ale i zvlášť vystoupil i Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice, který tuto akci ve spolupráci s městem Strakonice a MěKS Strakonice podpořilo.

 

Místostarostka paní Helena Brejchová osobně na pódiu přivítala americké přátele v jejich rodném jazyce, což  bylo následně velmi kladně americkou stranou kvitováno.

Dle vyjádření dirigenta sboru se jim ne vždy a ne všude dostane tak vřelého přivítání umocněného poslechem v angličtině.

 

Z tohoto místa se sluší poděkovat i Muzeu středního Pootaví, které vyslechlo prosby a nabídlo bezplatně prohlídku hradních prostor americkým studentům, kteří byli doslova unešení krásou strakonického Rumpálu.

 

Doufám, že se z této příjemné návštěvy zrodilo přátelstvím, které ač na dálku, budou oba sbory pro budoucnost uchovávat a prohlubovat.

Markéta Bučoková, PR