Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

Pátý ročník Procházky městem za magického úplňku nadchl více jak šest stovek návštěvníků

Letošní léto se opravdu vydařilo, nejenom, že počasí přálo venkovním kulturním akcím, které každému pořadateli spolehlivě napnou nervovou soustavu, ale i den na který vyšel poslední letní úplněk byl dnem víkendovým.

Obě tyto skutečnosti jsou obrovskou vstupní devizou při pořádání podobných akcí a přidáme-li k tomu bravurně vymyšlený a sestavený program, nic nebrání zdárnému průběhu akce.

Pořadatelem byl podobně jako v předchozích ročnících odbor školství a cestovního ruchu, který se společně se souborem šermířů, strakonickým muzeem a divadelním spolkem podílel na tvorbě poutavého příběhu.

Příběh Cesty vody provázel celou procházkou po místech města, která nabízí kus dávné historie. Ona si zasluhuje připomínat, aby legendy a příběhy spojené s naším městem nezanikly, ale předávaly se dalším generacím. Právě v příbězích nalézáme moudro a poznání a všem, kteří se snaží o jejich zhmotnění patří obrovské poděkování.

Odhadem šest stovek návštěvníků absolvovalo komentovanou prohlídku od Pětikolského jezu pod pivovarem, kde celá akce začínala, přes druhé a třetí hradní nádvoří, ulicí Na Ohradě a k poslednímu zastavení v prostoru před Stonehenge. Zde program vyvrcholil produkcí baletu Jihočeského divadla. Všichni nadšeně pozorovali ladnost a souhru pohybů profesionálních baletek.

Podle ohlasů návštěvníků a projevené dětské radosti se akce opravdu vydařila. Což je pro pořadatele  snad tou nejlepší odměnou. Mnozí totiž pracují na akci ve svém volném čase a věnují se jí zcela dobrovolně.

Za nás, kteří jsme vděčnými diváky, vám všem moc děkujeme a těšíme se na další, již šestý ročník procházky městem.

Markéta Bučoková, PR