Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

Lubomír Brabec a Fere Angeli - společné vystoupení na závěr prázdnin ve sv. Markétě

Bohulibá myšlenka přizvat dětský pěvecký sbor Fere Angeli ke společnému „Svatojánskému koncertu“, se v posledním prázdninovém týdnu zhmotnila v úchvatných prostorách strakonického kostela sv. Markéty v realitu.

Společné vystoupení zahájil právě sbor Fere Angeli pod vedení sbormistryně Marcely Mikové, poté na scénu vkráčel s rozevlátými vlasy a kytarou v ruce Lubomír Brabec. V Mistrově krátkém zamyšlení nad  citátem: „Hudba začíná tam, kde slovo končí,“ se návštěvníci pomalu dostávali za hranice obyčejného světa, blíže k nebeským výškám…

Veškerá slova chvály na bravurně provedený koncertní výstup Lubomíra Brabce jsou v tomto případě zbytečná. Ale ani zpěváci z Fere Angeli se nenechali zahanbit. Jejich závěrečné provedení známé Cohenovy písně Hallelujah společně s kytaristou Lubomírem Brabcem doslova bralo dech a mrazilo, což potvrdil nejeden návštěvník koncertu.

Starosta města Břetislav Hrdlička se společně s místostarostkou Helenou Brejchovou  zúčastnili této mimořádné kulturní akce, kde krátce pohovořili s hlavním protagonistou Lubomírem Brabcem.  Ten veřejně poděkoval vedení města za podporu pěvecké činnosti mládeže ve Strakonicích. Stejně jako poděkoval za obětavou a vytrvalou práci sbormistryni Marcele Mikové, která měla program do nejmenšího detailu propracovaný. Ke slovům díků se připojila i místostarostka Helena Brejchová, která vyjádřila podporu  podobným aktivitám: „Za vedení města mohu přislíbit podporu a pomoc pěveckému sboru. Mám obrovskou radost, když vidím zapálené mladé lidi, kteří nám dokázali svým zpěvem a nadšením rozdat pro duši tolik povznášejících chvil.“

Vedení města děkuje jak sbormistryni Marcele Mikové, tak žákům a studentům pěveckého sboru za skvěle odvedenou práci a reprezentaci města. „Myslím si, že na náš sbor Fere Angeli můžeme být opravdu pyšní, bylo to jedním slovem krásné představení,“ dodal starosta města Břetislav Hrdlička.

 

Markéta Bučoková, PR