Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Strakonice tuto sobotu 23.4.2016 otevřou turistickou sezónu

Strakonické vítání, tento název nese, již několik let opakující se akce při které město Strakonice otevře své brány turistickému ruchu a návštěvníkům.

Myšlenka provázející letošní ročník Strakonického vítání není nic menšího, nežli pět olympijských kruhů. Tak jako celý svět žije sportovním svátkem, ani Strakonice nezůstaly pozadu.

Zajímavá výstava ve Šmidingerově knihovně mapuje olympioniky pocházející ze Strakonic a sportovní příležitosti města Strakonice.

Aktivity zaměřené pohybově odstartují již o dopolední deváté hodině, kdy bude možné zaregistrovat se na cyklistické a turistické výlety do okolí Strakonic.

Kulturní program bude zahájen úderem třinácté hodiny koncertem Jaroslava Uhlíře s kapelou. Přes divadelní a taneční vystoupení se dostaneme až ke koncertu rockové skupiny Hamr, který začíná v 17.00 hodin. 

Pro nejmenší děti a jejich doprovod je připraven tradiční Pochod kapra Jakuba, veselé skákání na trampolíně a chybět nebude ani malování na obličej.

Bez zajímavosti není, že Muzeum středního Pootaví bude tento den pro mládež do 15 let otevřeno zcela zdarma.

Kulturní a společenská akce Strakonické vítání je podpořena z projektu Grantového programu Nadace jihočeské cyklostezky. Jaderné elektrárně Temelín ze Skupiny ČEZ tímto patří poděkování jako generálnímu partnerovi Nadace jihočeské cyklostezky.

Markéta Bučoková, PR

 

https://www.facebook.com/strakonice.eu/