Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

 

Mobilní aplikace Strakonice v mobilu, mobilní aplikace mapy Strakonice a aplikace komunikace s občany - tři zásadní segmenty budující Chytré město. V minulém čísle Zpravodaje jsme informovali o prvním z nich, tedy mobilní aplikaci Strakonice v mobilu. Jelikož se aplikace postupně začíná dostávat do chytrých mobilů vás uživatelů, pokusíme se podrobně přiblížit jednotlivé její sekce a přidat i něco málo o nové aplikaci Strakonice mapy a komunikaci s občany.

 

Mobilní aplikace „Strakonice v mobilu“

Kalendář akcí – buďte stále v obraze, kde, kdy a jaké se konají kulturní, sportovní a jiné akce.

Novinky – čtěte aktuality z města, úřadu, infocentra, infocentra pro seniory, hlášení městského rozhlasu a upozornění na uzavírky a omezení ve městě.

Úřední deska – nechoďte číst úřední desku ven na vývěsky, mějte úřední desku přímo u sebe.

Zpravodaj – přečtěte si Zpravodaj města ještě před tím, než ho dostanete do schránky.

Kontakty – najděte jednoduše kontakt na úřady, zdravotnictví, sociální služby, školská zařízení,  kulturní zařízení, spolky a soubory, pošty, banky, služby pro turisty, sportovní zařízení, stravovací a ubytovací zařízení, seznam parkovišť, relaxační a volnočasové organizace a mnohé další.

Telefonní seznam – mějte k dispozici aktuální kontakty na pracovníky městského úřadu Strakonice s přehledem odborů a oddělení.

Volný čas – vyplňte si volný čas procházkami po naučných stezkách, využívejte turistické trasy, vydejte se na cyklovýlety, poznávejte technické zajímavosti, navštivte rozhledy v okolí, objevujte přírodní atraktivity a památky ve Strakonicích a okolí, pro rodiny jsou připraveny zážitky, hry, dětská hřiště a exkurze.

Úřad – získejte informace o jednotlivých odborech města Strakonice, řešení životních situací, přečtěte si tiskové zprávy, přihlaste své firmy do veřejných zakázek a rezervujte si termíny u přepážek odboru dopravy.

Ankety – přispějte do anket města.

Doprava – získejte informace o MHD.

Inzerce – kupte si přebytečné věci Městského úřadu a organizací města.

YouTube – sledujte strakonickou televizi na YouTube.

Závady – zjistili jste nějakou závadu či poruchu? Je poškozená lavička? Nesvítí lampa? Je někde skládka? Je poškozená dopravní značka? Je rozbitá houpačka na dětském hřišti? Vyfoťte to, napište popis závady a pošlete to na úřad. Závadu se pokusíme co nejdříve vyřešit. O řešení závady můžete být také informováni zpět přímo do aplikace.

 

Mobilní aplikace „Strakonice mapy“

Mapa dopravních proudů – můžete vidět aktuální dopravní zatížení ulic dopravou.

Pocitové mapy – zde můžete doplnit svůj pocit a dojem z jednotlivých míst města. Váš pocit bude dostupný pro všechny.

Územní plánování – podívejte se na územní plán vašeho okolí.

Kulturní mapa města – najděte jednoduše kontakt ve vašem okolí na úřady, zdravotnictví, sociální služby, školská zařízení,  kulturní zařízení, spolky a soubory, pošty, banky, služby pro turisty, sportovní zařízení, stravovací a ubytovací zařízení, seznam parkovišť, relaxační a volnočasové organizace a mnohé další.

Stav kriminality – podívejte se na místa a druhy přestupků řešených městskou policií.

Stavy toků při povodních – získejte informace o záplavových zónách na území města.

Interaktivní turistická mapa – podívejte se do turistické mapy Strakonic a okolí.

Hluková mapa – informujte se o datech z hlukové studie na území města.

 

Aplikace pro zobrazení map zde