Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Stav ÚPD(ÚPP): 
schválená
Datum schválení/vydání: 
21.June 2023
  • Zastupitelstvo obce Dřešín usnesením č. 11/2020 ze dne 11.03.2020 rozhodlo o pořízení a podání žádosti o zpracování Zprávy o uplatňování Územního plánu Dřešín Městskému úřadu obce s rozšířenou působností Strakonice.
  • Pořizovatelem zprávy o uplatňování územního plánu je Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje, úřad územního plánování jako orgán vykonávající působnost ve věcech územního plánování podle § 6 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
  • Návrh Zprávy o uplatňování Územního plánu Dřešín za uplynulé období 2016 - 2022 byl před jeho předložením ke schválení Zastupitelstvu obce Dřešín projednán s dotčenými orgány, sousedními obcemi a krajským úřadem. Návrh Zprávy, doplněný a upravený na základě projednání s dotčenými orgány byl pořizovatelem předložen Zastupitelstvu obce Dřešín k projednání.
  • Zpráva o uplatňování Územního plánu Dřešín byla projednána a schválena na zasedání zastupitelstva obce dne 21.06.2023 usnesením č. 54/2023. Protože tato zpráva obsahuje pokyny pro zpracování návrhu Změny č. 1 Územního plánu Dřešín, bude postupováno dále v rozsahu této změny obdobně podle ustanovení § 55a až 55b stavebního zákona.