Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Datum: 
23.07.2023 - 14:30
Místo konání: 
Panská zahrada

~ ~ ~ ~ ~ ~ VODNÍK PĚNKAVA PŘIPLOUVÁ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Čeká vás návštěva rybníku, který si vodník vozí s sebou a kde má svůj domeček i s rybami sladkovodními i mořskými – vodník zná život ve vodě i u vody - dozvíte se spoustu zajímavostí ze života různých ryb, které máme ve 3D modelech. Uvidíte kapry, candáta, sumce, štiku, jesetera, okouna, ale také žraloka, mořského koníčka, kosatku, marlína, bodloka, klauna a jiné. Povídání je zajímavé pro malé i velké.

• 14.45 | Loutková vodnická pohádka
Jak vodník zachránil rusalku - dobrodružná cesta vodníka mořem i řekou, aby zachránil milovanou Rusalku ze spárů zlé mořské čarodějnice.
• 16.00 | Vodnická žonglovací pohádka
Ze života vodníků a jiných vodních strašidel, děti se dozví, čeho se vodníci bojí, kde bydlí, jak cestují nebo kouzlí. Vodničtí synkové umí žonglovat a rozesmějí male i velké.
• 16.45 | Povídání o rybách a životě ve vodě i u vody
Jak se vodník zamiloval do chobotnice – povídání o chobotnicích a jejich životě. Vodník byl na návštěvě u Poseidona a přivezl si nebezpečného dravce - murénu. Z Japonska si přivezl smrtelně jedovatou rybu fugu.

Mezi představeními si děti i rodiče vyzkouší různá řemesla – jak se mlelo obilí ve mlýně, pralo prádlo, jak se dělala nitka a proč je potřeba voda při výrobě nití a jak se bělilo u vody plátno a nosily pytle do mlýna, děti se naučí jezdit s trakařem a budou chytat rybičky, chodit na chůdách... Celé účinkování vodníka a jeho doprovodu končí v 17.30.

neděle, 23. července 2023
Panská zahrada, začátek 14:30

ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA!

obrázek