Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

obrázek

Na začátku června budou Strakonice opět po roce patřit 22. ročníku pochodu IVV a 18. ročníku mezinárodního pochodu IVV Po stopách Švandy dudáka.

 

Startuje se v pátek 3. června 10km pochodem v odpoledních hodinách. Na sobotu 4. června připadá až 50km pochod směrem na Radomyšl, Sedlici, rybník Milavý, Brloh a Osek. Neděle patří odpočinku, proto je připraven již jen 10km pochod do zmíněných míst. Startovné je 20 Kč/den, 30 Kč/2 dny a 40 Kč/3 dny. Pro turisty z daleka je připraveno ubytování v tělocvičně v Radomyšlské ulici za symbolických 40 Kč. Za odměnu každý dostane diplom a razítka IVV.

 

Jedním z kontrolních stanovišť je i městské informační centrum, které bude v sobotu 4. června otevřeno výjimečně od 6.00 hod. (Běžná sezonní pracovní doba je od pondělí do pátku od 8.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 9.00 do 13.00 hod.)

 

V pátek ve Strakonicích můžete navštívit festival country a bluegrassové muziky Jamboree na II. nádvoří strakonického hradu. Vystoupí Luňáčci, Monogram, Modrotisk, Malina Brothers, Flashback, Sem Tam a hlavní hostem festivalu je František Nedvěd s kapelou Tie Break. V areálu strakonického hradu můžete také zhlédnout expozice dudáctví, motorek ČZ a fezů v Muzeu středního Pootaví, které je otevřeno i o víkendu od 9.00 do 16.00 hod.

 

Doporučit Vám můžeme i tyto výstavy:

 

Na strakonickém hradě, v budově bývalého panského pivovaru, je k vidění výstava DDM Strakonice – Mezi nebem a zemí, ve Šmidingerově knihovně výstava Světlo od žáků ZUŠ a v muzeu výstava k výročí narození Karla IV. V prostoru galerie pod širým nebem – Artwall v Želivského ulici, je instalována výstava Sady 180 – k výročí založení Rennerových sadů.

 

Městské informační centrum Strakonice