Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Sýpka na pozemku parc.č. st. 6/1, k.ú. Nové Strakonice – restaurátorský průzkum, stavebně-technický průzkum, mykologický průzkum, dendrochronologický průzkum a statický posudek

Sýpka na pozemku parc.č. st. 6/1, k.ú. Nové Strakonice je součástí areálu hradu ve Strakonicích, jenž je národní kulturní památkou. V rámci předprojektové přípravy byl vypracován restaurátorský průzkum, stavebně-technický průzkum, mykologický průzkum, dendrochronologický průzkum a statický posudek.

 

Česky

Skatepark Strakonice

Cílem projektu bylo vybudování volně přístupného moderního skateboardového hřiště pro více věkových a výkonnostních generací v areálu Na Křemelce.

Realizaci projektu podporuje/podpořila Nadace ČEZ.

 

Česky

Rekonstrukce zázemí fotbalového stadionu na Křemelce

Cílem projektu je kompletní rekonstrukce sociálního zařízení fotbalové tribuny.V rámci projektu došlo ke kompletní rekonstrukci hygienického zázemí (dámské, pánské WC, bezbarierové WC).

Součástí stavebních úprav bylo: nahrazení zděných příček sanitárními stěnami pro rozdělení WC prostor, stavební úpravy, obklady - dlažby - podlahy, zařizovací předměty, dveřní výplně, rozvody vody, kanalizace, otopná tělesa, elektroinstalace a osvětlení.

 

Česky

Rekonstrukce veřejného osvětlení Strakonice

Cílem projektu byla rekonstrukce soustavy veřejného osvětlení. Rekonsturkce zahrnuje výměnu stávajících zastaralých výbojkových svítidel veřejného osvětlení za svítidla na bázi LED technologie za účelem úspory energie. Celkem bylo vyměněno 190 svítidel v ulicích  (nebo jejich částí) Písecká, Textiláků,Nádražní, U nádraží, Dopravní, Radomyšelská, Husova, Smetanova, Sv. Čecha, Plánkova, Krále Jiřího z Poděbrad, Dr. Jiřího Fifiky, Ebenova, Prof. Ab. Svojsíka, Želivského, Chelčického, Zvolenská.

 

Česky

Podpora dětí narozených ve Strakonicích

Cílem programu je podporovat rodiny trvale žijící na území Jihočeského kraje prostřednictvím příslušných obcí a měst Jihočeského kraje.  Podpora dětí narozených ve Strakonicích probíhá v rámci slavnostního obřadu „Vítání občánků“, kde rodiče novorozence  (s trvalým pobytem ve městě) obdrží finanční dar ve formě poukazu v hodnotě 5.000 Kč (Jihočeská kraj se na této čásce podílý polovinou, druhá polovina je hrazena městem Strakonice). Děti také obdrží společně s darem "Rodný list Jihočecha" od Jihočeského kraje.

 

Česky

Oprava tribuny sportovního areálu Na Křemelce, Strakonice

Realizace projektu se týká oprava a rekonstrukce tribuny fotbalového stadionu. Stavba pochází ze sedmdesátých let minulého století.  Rekonstrukce se dotkne především výměny trapézových plechů na střeše, vlnitých plechů na stěnách tribuny, elektromontáže. Do stávajícíh stěn se přidají ztužidla a zabrádlí. Ocelové konstukce dostanu nové nátěry. Cílem je prodloužení  životnosti tribuny, eliminace budoucího nebezpečí z pokračující koroze, zlepšení estetického vzhledu a zvýšení komfortu diváků.

 

Česky

Oprava požární nádrže na p.č. 128 v k. ú. Střela

Nádrž není v současné době v dobrém stavu a vyžaduje dílčí rekonstrukci včetně odbahnění a utěsnění východního břehu zdrže. Realizací dojde ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení technického stavu nádrže. Opravená vodní nádrž bude zastávat funkci vodohospodářskou a protipožární, bude sloužit zejména k zajištění požární vody v obci a k zadržování vody v krajině. Opravou dojde k minimalizování přímého odtoku vody z povodní i při tání sněhu. Lze předpokládat, že po napuštění nádrže bude hladina spodní vody v lokalitě přibližně korespondovat s provozní hladinou.

Česky

Obnova kapličky Sv. Petra na Podskalí, Strakonice

Záměrem projektu byla kompletní obnova kapličky sv. Petra na Podskalí, Strakonice. V rámci projektu došlo k opravě všech omítek, provedení vnějšího i vnitřního nátěru v barevném odstínu, výměně střešní krytiny, osazení nového kovaného křížku, doplnění dveří, umístění vnitřní výzdoby kapličky, stabilizaci základového zdiva, dále byla provedena nová cihelná dlažba uvnitř kapličky a proveden okapový chodník dlážděný z lomového kamene. 

 

Česky

Objekt technického zázemí – nohejbal Strakonice

V rámci projektu byl vybudován zděný, jednopodlažní, nepodsklepený objekt technického zázemí sportoviště pro nohejbal zastřešený pultovou střechou s plechovou krytinou, obsahující šatnu, umývárnu, WC (zvlášť pro domácí hráče a pro hosty), a dále zádveří, příruční sklad a chodbu. Nový objekt technického zázemí odpovídá aktuálním technickým, hygienickým předpisům, bezpečnostním normám a sportovním řádům k provozování sportovní činnosti.

 

Česky

Naučná stezka Švandy dudáka – obnova informačních panelů

V rámci projektu bude obnoveno celkem 7 informačních panelů naučné stezky „Švandy dudáka“, které jsou již značně opotřebovány (dtezka byla otevřena v roce 2009). Obnova se týká opravy, očištění a nátěru dřevěných stojanů, aktualizace orientačního mapového výřezu, úpravy grafiky, textů včetně korektury, grafiky jazykových překladů do anglického jazyka. Realizace přispěje k zachování turistické nabídky - procházky městem a okolím.

Česky

Nákup nové požární cisternové automobilní stříkačky

V rámci projektu byla pořízena nová požární cisternová automobilní stříkačka. Pořízení proběhlo v rámci nadlimitní veřejné zakázky dle § 56 v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb. Zákona o zadávání veřejných zakázek. Více informací týkajících se veřejné zakázky naleznete ZDE.

 

Česky

My v tom Jihočechy nenecháme II - Strakonice

Tento dotační program je konkrétním příspěvkem Jihočeského kraje k podpoře rodin s dětmi a poživatelů důchodů s přihlédnutím k aktuální ekonomické situaci a razantně se zvyšujícím nákladům rodinných rozpočtů na zajištění základních potřeb (vzrůstající ceny energií, vzrůstající hypoteční úroky, ceny nájmů, dopravy, potravin atd.)

Česky