Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo vysvětlit, proč se zdražila daň z nemovitosti o 100%, kdy bylo toto zdražení projednáváno a kde? Dále bych chtěla vysvětlit na co budou tyto peníze použity? Složenky chodí až teď se splatností do konce května. Opravdu velice dobře načasovaná v této nepříznivé době. To, že máme popelnice zdarma to nás fakt nevytrhne! Myslím, že jste tohle ve volebním programu neměli!
Děkuji za odpověď

Odpověď: 

Vážená paní Švédová,

zvýšení místního koeficientu projednávalo Zastipitelstvo města Strakonice na svém 5. zasedání dne 17. června 2020. Tiskem proběhla informace o nové OZV č. 4/2020 upravující výši daně z nemovitých věcí a to stanovením místního koeficientu ve výši 2. Obec má možnost ze zákona využít místního koeficientu v rozsahu 2, 3, 4 nebo 5 a to pro všechny nemovitosti v rámci celého města.

Ve Strakonicích nebyla daň z nemovitosti za posledních dvanáct let upravována. 

Finanční prostředky půjdou do rozpočtu města a následně budou použity na opravy komunikací a chodníků, budování obslužné infrastruktury. Aktuálně se opravuje Mírová ulice, část Máchovy. V letošním roce se začne s rekonstrukcí Zvolenské ulice. Započne výstavba cyklostezky s lávkou do Pracejovic a Katovic. Město čeká celá řada obnovujících investičních akcí. Peníze přinesou využití pro budoucnost města. 

Markéta Bučoková, PR