Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobry den. Rad bych se timto verejne zeptal na duvod, ktery vedl k rozhodnuti zmenit cast komunikace za OC na Katovicke pouze na jednosmerny provoz.
Vozim denne dite ze sidliste Mir do skoly na jezarkach. 3km objizdne trasy pres obydlene oblasti se mi zdaji az moc. Je zde zaveden jednosmerny provoz s vyjimkou pro zasobovani. V cem je prosim osobni auto tak rozdilne, ze tudy nemuze projet. Je to cele past na ridice. ?
Uvedu li priklad, jsem ridic z Moravy..jedu pres Strakonice a jedu na Plzen. Informace o tom, ze silnice Katovicka mne asi neodvrati jet dle navigace, prijedu na sidliste Mir a zjistim, ze jsem v pasti..bydlim tady... tak ze jsem jiz videl kamion s kladami, bloudici turisty...tedy se vydaji k Lentilce a jedou smerem nejmensiho odporu na Plzen.... a hle...jednosmerka... davavm palec nahoru. zavrit oci a porusit zakaz vjezdu, to neni reseni... objet pres pul Strakonic.... hm.... snad po nekolika tydnech dojde k dokonceni.
Chapu, ze Zn...ma praci na Zlesickych zatackach a vozi mechanizaci tam a zpet...mozna problem zadavatele...nebo zhotovitele.

Odpověď: 

Vážený pane Petře,

pokusím se vysvětlit. Rekonstrukce ulice Katovická je akcí Ředitelství silnic a dálnic ČR a to jako zadavatel stanoví objízdné trasy. Ty jsou zaneseny na portálu ŘSD, ze kterého čerpají navigační systémy. Pokud řidič projíždějící městem Strakonice a jedoucí směr Plzeň skončí na sídlišti Mír, lze se domnívat, že nerespektoval dopravní značení, které jasně těžkou nákladní dopravu navádí na trasu přes obchvat po silnici I/22 (a to bez ohledu na aktuální uzavírku ulice Katovická), což je také smyslem obchvatu. Odklonit nákladní dopravu z města. V takovém případě tedy nejde o špatné značení, ale o nerespektování dopravních značek.
Půjde-li vše podle plánu, bude Katovická ulice od pondělí příštího týdne již zprovozněna. Tedy s více než dvoutýdenním předstihem.  

Markéta Bučoková, PR