Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den,
mám dotaz, jakým způsobem a kdy město chystá opravu chodníku na Habeš. Od bouřky 27.6. jsou v chodníku vymletá hluboká koryta a za celou dobu zde TS pouze umístili značku ! Zákaz stání! Přitom by zatím úplně stačilo rigoly zaplnit štěrkem, který byl z chodníku vyplaven a leží o několik desítek metrů níže u prodejny. Čeká se snad, až si tam při nedostatečném osvětlení někdo minimálně zláme nohu? Argumentace o vytížení pracovníků TS asi neobstojí, protože alespoň minimální oprava chodníku by neobnášela o mnoho více nákladů, než umístění úsměvné značky! Jinak tento chodník je dlouhodobě neudržován, ze sousedních pozemků, a to i městských, na chodník prorůstají trnité křoviny tak, že místy zůstává nulový průchozí profil. Tyto křoviny nebyly TS minimálně 10 let ostříhány. Příležitost pro stříhání takovýchto dřevin mohla být třeba při letošní mírné zimě, kde určitě TS nebyly vytíženy úklidem sněhu :-) a pracovníky TS nebylo ve městě vidět. Mají snad zimní prázdniny? Vůbec nehovořím o tom, že tento chodník je celkově v dezolátním stavu, protože chápu, že na velkou rekonstrukci nemusí být v rozpočtu dostatek prostředků a jsou případně jiné důležitější investice. Minimální údržbu by si však zasloužil. Stačí se jednou za tmy projít!
Děkuji za odpověď.
Budu v očekávání, zda tuto mojí připomínku zveřejníte. Myslím, že tento problém s přístupem do této lokality má každý, kdo ho využívá.
Petr

Odpověď: 

Vážený pane Petře,
červnové přívalové deště poničily více lokalit než tu o které informujete. Děkujeme za upozornění, i přes něj by chodník byl opraven v nejbližším možném termínu. Postupně se následky odstraňují jak to jen čas a vytížení pracovníků dovolí.
Markéta Bučoková, PR