Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den, děkuji za předchozí odpověď a v návaznosti žádám o snížení nákladu všech informačních brožurek a bulletinů Měks, jejichž velké přebytky se povalují po městských i dalších budovách. Na procházce po městě jsem včera zjistila, že je v provozu stánek s občerstvením v Panské zahradě denně od 12 do 20 hod. i když se tam nekonají žádné akce. Nechápu smysl - kdo by šel pro do tohoto stánku, když se tam nekoná žádná akce? Návštěvníků hradu tam moc nezabloudí. Sdělte mi prosím, kolik jsou náklady na provoz a tržby plynoucí ze stánku nebo zdroj, kdy bych tyto informace našla. Nakonec prosím (již proběhlo tiskem) o intervenci města ohledně úschovny zavazadel na strakonickém nádraží. Mohlo by ji provozovat město, třeba místo provozu stánku v Panské zahradě.

Odpověď: 

Vážená paní Lucie,

náklad kulturních brožur je v gesci MěKS, mohu tento váš požadavek předat.
Panská zahrada slouží jako relaxační přírodní zóna pro návštěvníky a obyvatele města. K běžnému standardu patří i možnost občerstvení v takovém místě a při kulturních akcích obzvlášť. Stánek má soukromého provozovatele a náklady na provoz a zisk jsou informace ryze soukromého charakteru. 
Úschovnu zavazadel řeší Správa železnic, která se chystá vypsat veřejnou soutěž na externího dodavatele úschovných boxů. Město, ale provozovatelem určitě nebude.
Markéta Bučoková, PR