Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den, nedávno jsem vkládala dotaz ohledně hluku v Novém Dražejově u hospody , psala jste, že se to řeší,ale asi neřeší . Opět jsem přijela na návštěvu a nestačím se divit.
To co se zde děje je opravdu neskutečné. Dnes v sobotu od 13 hodin si zde nohejbalisté postavili stan ,kde konzumují alkohol ,řev hudby z reproduktoru, křik a samé sprosté slova.
Lidé by si zde chtěli odpočinout, sestra má děti a kvůli hluku nelze vyjít ani na zahradu . Když je dnes hospoda zavřená tak se to zde řeší takto . To hřiště zde je prokletí, bylo postaveno v 60 .letech a je zde v současné době ,kdy je zde velké množství rodinných domů velmi nevyhovující . Proč se nezruší a nepřesune na Virt ,kde je sportovní areál. Nohejbal je zde až 4x týdně a obtěžuje občany. Vy město jako zřizovatel tohoto hřiště, by jste se k tomu měli postavit a řešit už konečně celou situaci.
S pozdravem Jarka

Odpověď: 

Vážená paní Jarko,
v poslední době žádná stížnost na rušení nočního klidu nebyla zaznamenána, z čehož lze soudit, že k nápravě této problematiky došlo. Používání vulgarních výrazů na veřejnosti jistě není nic, co bychom rádi poslouchali, ovšem dohlížet nad mluveným projevem sportujících a bavících se lidí během dne opravdu není možné a už vůbec to není v gesci samosprávy. Neexistuje zákon, který by takové jednání definoval a postihoval. Nejedná-li se o urážky adresné. V tomto případě jde spíše o druh společenské odpovědnosti a pokud máte pocit, že morální hodnoty dotyčných aktérů neodpovídají vaší představě, pak zkuste navštívit klub či spolek, který provozuje sport na daném hřišti a stěžovat si jeho funkcionářům.
Markéta Bučoková, PR