Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Mám dotaz ohledně MHD v září vyšel ve zpravodaji nový jízdní řád. který platí po 18.7.2022 do 10.12.2022. Od 5.9.2022 se změnil jízdní řád na 1 a 5.Chápu je to třeba, změní se. Proč ale není na autobusové zastávce upoutávka na změnu. Nikde to nebylo zveřejněno. To si musím vždy den dopředu než pojedu do města zjistit zda nedošlo k nějaké změně? Na internetu to uvedeno nebylo. Myslím, že by to nebyla taková práce vylepit na zastávky upozornění Pozor změna jízdního řádu.
Dále by mě zajímalo jak mají děti jezdit do školy na Povážskou, když je od 26.11 do 30.11. zrušena zastávka Ptákovická prodejna, povážská škola, Šumavská I a Šumavská II bez náhrady.Vím, že se kruhový objezd musí opravit, ale když už pustí dopravu nahoru na Podsrp můžou autobusy odbočit k Ptákovické prodejně zastavit na nastávce prodejnu objet a dále pokračovat na Podsrp. To mají děti z Modlešovic běhat na nádraží a z nádraží do školy? Myslím, že by to zajímalo i ostatní spoluobčany. Děkuji za odpověď

Odpověď: 

Vážená paní Burdová,

máte na mysli změny vedení MHD v rámci oprav ulic Zvolenská a Máchova? Pokud se jedná o tuto změnu, tak zcela jistě byla vylepena na dotčených zastávkách MHD a informace o změně byla a je uvedena na webových stránkách města v sekci praktické informace.

Výlepy zajišťuje a je za ně zodpovědný provozovatel MHD tedy společnost ČSAD STTRANS.

Co se týče opravy kruhové křižovatky směr Podsrp, ta je prováděna Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a provozovatelem linek MHD. Proč jsou linky vedeny právě tímto způsobem je dotaz spíše na společnost ČSAD STTRANS nikoliv na město, které není investorem a nemůže tedy do procesu uzavírky a následných opatření zasahovat.
Každopádně se jedná o tři pracovní dny, po které je nezbytné dotčené místo uzavřít a bylo s předstihem oznámeno, aby si případně i rodiče mohli zajistit bezpečnou cestu pro své děti.

Chápu, že jde o nepříjemnost, ale musí se strpět, aby průjezd křižovatkou byl bezpečný.

Řada řidičů si na stav vozovky již delší dobu stěžovala. Silnice je v majetku ŘSD ČR a město nemohlo opravu zajistit.

Děkujeme všem za pochopení.
Markéta Bučoková, PR