Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Nevím kam se mám už obrátit. V naší ulici Dubského parkují auta na chodnikach, značku zákazu stání řada lidí nerespektuje . Chci se zeptat, proč městská policie tudy většinou jen projede malokdy vybírá pokuty. Na můj dotaz Když jsem se ptala proč nevybírají pokuty mi bylo řečeno že jim někdo z města řekl že nemají jít proti lidem. Chci se teda zeptat jestli je to pravda a policie má zavírat oči když někdo porušuje předpisy. A ještě dotaz u stavby domu v Dubského ulici je už půl roku značka zákaz stání a blokuje 6 parkovacích míst. To někdo povolil? Stejně tak povolil někdo výjezdy z tohoto pozemku, je tam vybudovány výjezd ze strany a oni mají garáže zepředu. Jestli to někdo povolil na sídlišti tím ubude několik parkovacích míst.je to takhle povolené a kdo platil vjezd na pozemek ze strany? Domnívám se,že město. Zdena

Odpověď: 

Vážená paní Zdeno,
namátkové kontroly parkování provádí městská policie pravidelně a to po celém městě. Tvrzení o nevybírání pokud a nařízení směrem od města je alibistické a neexistuje. Předpokládám, že jste se dotazovala strážníků. V takovém případě jste si měla zaznamenat jeho služní číslo a věc by s konkrétním zaměstnancem byla řešena. Dopravní značky a zákony platí naprosto pro všechny a je zcela nemožné činit jakékoliv výjimky. Pokud byste v budoucnu řešila problém s porušováním dopravních předpisů, neváhejte volat MP Strakonice nebo PČR k vyřešení situace.
K druhé části vašeho dotazu: dopravní značení zákaz stání je zde umístěno z důvodu zásobování probíhající stavby na sousedním pozemku. Umisťování značení z tohoto důvodu není ničím výjimečným. Přes zimní měsíce je značení sejmuto a bude opět umístěno až začnou stavební práce. Vjezdy do garáže se nedostane vozidlo na pozemek kolem dvojdomku, který je občasně také nutné obsluhovat.
Markéta Bučoková, PR