Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda je v dohledné době v plánu nějáký obchvat Strakonic na silnici I/4. Dále bych se chtěl zeptat zda se v časovém horizontu 10-20 let uvažuje o protažení dálnice D4 dále třeba právě k obchvatu . A jako poslední dotaz bych se chtěl zeptat zda je v plánu oprava ulice Volyňská . Ulice je v hroznám stavu a více než 40 km/h se na ní prakticky nedá jet. Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď: 

Vážený pane Dominiku,
v  plánu a dokonce už i v jednání je východní obchvat I/4 Strakonic ze směru Praha - Strážný. Jeho hlavním investorem ale bude Ředitelství silnic a dálnic ČR. Proto město začalo již po dokončení severního obchvatu jednat o jeho realizaci právě jak s ŘSD ČR, tak s Ministerstvem dopravy. 
Výstavba přeložky silnice I/4 – východní obchvat města Strakonice, ze směru Praha – Strážný a dále SRN, je již řešen v Územním plánu města Strakonice a koncepčně zpracován v Zásadách územního rozvoje Jihočeského kraje.
Předpokládá se dle vyjádření ŘSD ČR, že první kroky povedou k aktualizaci již existující technické studie s následným zajištěním procesu EIA.  
Rekonstrukce Volyňské ulice by měla začít v letošním roce. I zde je hlavním investorem ŘSD ČR a tudíž se město, jako minoritní investor, musí přizpůsobit podmínkám ŘSD.
Markéta Bučoková, PR