Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den. Jsou sice mnohem závažnější problémy, ale přesto bych měl jednu připomínku. U Terna, BNK a vietnamské prodejny (jedná se o pozemek města) často nelze zaparkovat, auta nemají za sklem parkovačku a některá zde stojí často celý den, přestože je zde parkování omezené na 2 hodiny. Bylo by možné provádět zde častější kontroly, případně umístit parkovací automat? Kdyby tady auta neparkovala celý den, pak by se mohly rozšířit parkovací pruhy, neboť dnešní auta jsou širší a při neohleduplnosti některých řidičů dochází při otevírání dveří k poškození sousedního vozu.
A ještě: bylo by možné dopravní značkou zdůraznit přednost zprava? Často zde dochází mezi řidiči k dohadům, kdo má přednost, ale především zde málokdo pravidlo přednosti zprava respektuje.
(Dotaz jsem vloni poslal městské policii, ale bez odezvy). Děkuji.

Odpověď: 

Vážený pane Pavle,
děkujeme za podnět. Městská policie zde namátkové kontroly provádí a protože o problému ví, kontroly budou častější. Co se týče parkovacího automatu, zaslala jsem podnět na odbor dopravy, který se celou záležitostí bude zabývat na jednání dopravní komise a to včetně případného řešení dopravní značky.
Na většině parkovišť nejsou dopravní značky a v tu chvíli platí přednost zprava a to i v případě, že jede auto rovně, tedy pocitově po hlavní silnici. Toto pravidlo by měli všichni řidiči respektovat.
Markéta Bučoková, PR