Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Zřízení bezpečnostních prvků na místní komunikaci Na Ohradě, Strakonice - II. etapa

Realizaci projektu Zřízení bezpečnostních prvků na místní komunikaci Na Ohradě došlo k nasvětlení tří přechodů pro chodce a tím se zkvalitnila dopravní infrastruktura města Strakonice a vytvořily se bezpečnějších podmínky jak pro chodce tak také pro ostatní účastníky silničního provozu v této frekventované lokalitě.

 

Česky

Zřízení bezpečnostních prvků na místní komunikaci Na Ohradě, Strakonice

Jednou z hlavních priorit města Strakonice je, v poslední době, řešení dopravních problémů, a to zejména zkvalitňování podmínek pro dopravu pěších a cyklistů. Město Strakonice již od roku 2006 realizuje rozsáhlý projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti chodců, který nese název „Bezpečné a bezbariérové město Strakonice“. Do konce loňského roku byly zrealizovány tři ucelené etapy tohoto projektu.

Česky

Zřízení bezpečnostních prvků na místní komunikaci Ellerova, Strakonice

Jednou z hlavních priorit města Strakonice je, v poslední době, řešení dopravních problémů, a to zejména zkvalitňování podmínek pro dopravu pěších a cyklistů. Město Strakonice již od roku 2006 realizuje rozsáhlý projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti chodců, který nese název „Bezpečné a bezbariérové město Strakonice“. Do konce loňského roku byly zrealizovány tři ucelené etapy tohoto projektu.

Česky

Zlepšení podmínek v psím útulku ve Strakonicích

Útulek pro nalezené a opuštěné psy ve Strakonicích byl vybudován v roce 2008 městy Strakonice a Písek. Zaměstnanci útulku poskytují péči nalezeným, starým, opuštěným, nemocným či týraným zvířatům. Záměrem projektu jsou úpravy menšího rozsahu u kotců pro velká plemena nalezených a odchycených psů. Dále pak pořízení osvětlení a obnova hadic sloužících k očistě kotců. Hlavním přínosem projektu je zlepšení prostředí pro nalezená a opuštěná zvířata.

 

Česky

Zkvalitnění péče o zvířata v psím útulku ve Strakonicích

Útulek pro nalezené a opuštěné psy ve Strakonicích byl vybudován v roce 2008 městy Strakonice a Písek. Zaměstnanci útulku poskytují péči nalezeným, starým, opuštěným, nemocným či týraným zvířatům. Záměrem projektu je nákup veterinárních přípravků, chovatelských potřeb a dále pak pořízení přímotopu do izolace pro nemocné psy, čímž dojde ke zlepšení péče a zvýšení komfortu umístěných psů.

 

Česky

Zkvalitnění nabídky služeb Městského informačního centra Strakonice

Tento projekt podporuje rozvoj cestovního ruchu a posílení jeho pozice a významu v ekonomice regionu Strakonicka, a to konkrétně zlepšením technické a materiální vybavenosti, rozšířením propagačních materiálů, zlepšení úrovně internetových stránek, pořízení úložných prostor a tím i zvýšení celkového standardu Městského informačního centra Strakonice.

Česky

Zastřešení terasy MŠ Čtyřlístek, Strakonice

V rámci projektu dojde k zastřešení venkovní terasy (ochozu) v MŠ Čtyřlístek. Tato terasa (ochoz) odděluje jednotlivé třídy. Děti tedy musí při přechodu mezi třídami v 1. a 2. patře a mezi třídami v 1. patře přejít přes venkovní, nechráněný prostor. Toto řešení nevyhovuje prostorovým ani hygienickým podmínkám. Mateřská škola bude také rozšiřovat svoji kapacitu, a to o 8 míst. Navýšení kapacity je podmíněno úpravami terasy, které tak zjednoduší provoz mateřské školy.

 

Česky

Vybavení venkovního areálu MŠ U Parku Strakonice

Cílem projektu je úprava vybavení venkovního areálu Mateřské školy U Parku tak, aby stav odpovídal aktuální legislativě v oblasti ochrany veřejného zdraví a zároveň přispěl ke zkvalitnění výchovně vzdělávacího procesu. Jedná se o výměnu stávajícího pískoviště za nové, které bude navíc doplněné pergolou z důvodu odstínění od přímého slunce. Druhé, zcela nevyhovující pískoviště bude odstraněno. Součástí projektu je také přesun zahradních prvků (stolu a lavic) do vhodnějšího prostoru.

 

Česky

Úprava nově získaných prostor hasičské zbrojnice Sokolovská Strakonice

Záměrem projektu je oprava nově získaných, značně poškozených prostor v hasičské zbrojnici Sokolovská Strakonice a tím zkvalitnění technického stavu budovy. V rámci projektu dojde k opravě vnitřních omítek, výměně sociálního zařízení, vymalování, nad nově získanými prostory k opravě střešní krytiny a výměně okapů na celém objektu.

 

Česky

Tradiční pozvání do Strakonic

Záměrem projektu je realizace dvou velkých akcí pořádaných městem Strakonice. Jedná se o Zahájení turistické sezóny a Václavskou pouť. V rámci Zahájení turistické sezóny proběhli dvě samostatné akce jedná se Aprílové bruslení a Strakonické vítání léta. Aprílové bruslení nabízelo odpolední program, který obsahoval jízdu na in-line bruslích a také nevšední pokus o rekord. Strakonické vítání léta a přineslo mnoho zajímavých aktivit mezi nimi jsou celodenní program na hradním nádvoří. Zde se představilo několik divadelních spolků, místních kapel a tanečních souborů.

Česky

Strakonický hrad žije

Záměrem projektu je rozšíření nabídky propagačních materiálů a zvýšení informovanosti obyvatel, turistů a návštěvníků města. V rámci projektu bude zpracován a vytištěn inovativní propagační materiál „Strakonický hrad, žijeme v památkách“ v němž bude strakonický hrad představen jako místo, které nabízí komplexní nabídku aktivit a služeb pro široké spektrum zájemců, jako místo, které je přirozenou součástí běžného života místních lidí, jako místo, kde to zkrátka žije.

 

Česky

Strakonice – nová mateřská škola v ulici Stavbařů

Cílem tohoto projektu je rekonstrukce objektu bývalé MŠ speciální v ulici Stavbařů ve Strakonicích tak, aby vzniklo nové odloučené pracoviště Mateřské školy Lidická. Město Strakonice tak reaguje na současný demografický vývoj a především zájem rodičů o umístění dětí do mateřských škol. Z nich vyplynula potřeba rozšíření kapacity v mateřských školách ve Strakonicích. Výsledkem rekonstrukce a modernizace bude nově otevřená mateřská škola v ulici Stavbařů ve Strakonicích s kapacitou 56 dětí a to k 1.9.2009.

 

Česky

S dudáky po strakonických památkách za magického úplňku

Záměrem projektu je uspořádat noční procházku městem, která bude doplněna poutavým výkladem a obohacena dudáckou muzikou. Ožijí tak nejen stará vyprávění a pověsti, ale ze svého spánku se probudí i osobnosti, které v měšťanských domech žily a přispěly k věhlasu města Strakonice, které leží na zlatonosné řece Otavě. Tato procházka je naplánována ve dvou termínech – 3. 7. 2012 a 2. 8. 2012.

Česky

Rozšíření stávající kapacity MŠ U Parku, Strakonice

Cílem projektu je navýšení stávající kapacity MŠ U Parku. V současné době stoupá poptávka po zařízeních pro děti předškolního věku a záměrem projektu je alespoň částečné uspokojení této poptávky. Kapacita mateřské školy v současnosti činí 75 dětí a je plně využita. Zrušením služebního bytu a novým využitím části stávajících prostor vzniknou prostory pro provoz nové třídy. Realizací projektu tedy dojde k navýšení kapacity ze současných 75 na 95 dětí.

 

Česky