Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den,
zvažuje město častější kontroly u nového skateparku za zimním stadion (do kterého mimochodem vložilo nemalé možná až zbytečné prostředky). Pro mě jako uživatele zimního stadionu je o strach u zimního stadionu parkovat auto. V neposlední řadě se tam schází výrazně nezletilí (rozumějte 16 a méně let), kteří zde kouří a popíjejí alkohol. Očividně se problém pouze přesunul od plaveckého stadionu k hokejovému stadionu. Možná by bylo lepší investovat tyto prostředky do opravy střechy zimního stadiony případně opravy částí plaveckého stadionu.

Předem děkuji za odpověď.

Odpověď: 

Vážený pane Adame,
podle vyjádření městské policie jsou kontroly v této lokalitě pravidelně prováděny. Strážníci se zaměří na konzumaci alkoholu, byť v tomto místě není dle OZV 5/2021 vydán zákaz požívání alkoholu na veřejném prostranství. Kouřením na veřejnosti se takto jednající osoby ničeho nedopouštějí.
Co se oprav sportovišť týče například v loňském roce bylo investováno do rekonstrukce plaveckého areálu téměř 23 mil. korun. Do oprav zimního stadionu se během roku 2022 investovalo 9 mil. korun. V letošním roce je situace obdobná. Bez investic a údržby by funkčnost těchto zařízení byla značně komplikovaná.
Markéta Bučoková, PR