Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

Otázka: 

Dobrý den, paní Bučoková,

obracím se na Vás s podobnou záležitostí jako pan Peleška.

Na Sídlišti 1.máje proběhla také úprava, ale keře pod balkony domů 1139, 1138 a 1137 stále přerůstají na chodnik. (Již loni v létě nebylo v některých oblastech možné, aby 2 lidé šli po chodníku vedle sebe, buď museli jít za sebou, nebo jeden po chodníku, druhý po trávníku.) Prosím o informaci, zda se dokončí stříhání keřů i v této části sídliště? Děkuji Vám.

A ještě vlastně k úklidu 2 další prosby:
- po některých chodnících na sídlišti se špatně chodí, protože na nich leží jehličí, listí apod. Při minulém úklidu byl uklizen prostředek chodníku, u krajů to bylo horší.
Bylo by prosím možné, aby jarní úklid a další nadcházející úklidy proběhly pečlivěji, aby se nepořádek z chodníků neroznášel dál?
- když se v sezóně seká tráva, bylo by, prosím, možné uklidit vše - nenechávat trávu na chodníku a nefoukat ji fukarem na trávník? Tráva uschne a pro alergiky to znamená zdravotní potíže, nedá se větrat, protože pod okny se suší seno.
Díky moc za vše.

Hezký den.

Kateřina U.

Odpověď: 

Vážená paní Kateřino,

děkujeme za upozornění. Regulační řezy zeleně je možné realizovat během celého roku. V tuto chvíli naplno běží povolené kácení dřevin, které je nezbytné stihnout do konce března. Jakmile bude prostor, začne se pracovat právě na regulacích keřů v rámci města. Požadavek je zadán. Stejně tak úklid. Ten bude probíhat dle harmonogramu, který bude včas zveřejněn.
Markéta Bučoková, PR