Město Strakonice

Novinky ze Strakonic

Czech English French German Ukrainian

Oficiální www stránky města

  • Rada města Strakonice usnesenim č. 0025/2014 ze dne 26. 11. 2014 odsouhlasila pořízení Územní studie Dražejov D29.
  • Řešené území je ohraničeno komunikací Na Hrázi z jihu, komunikací K Dražejovu ze severu, větrolamem ze západu a malým vodním tokem z východu.  Plošný rozsah územní studie je označen v Uzemním plánu Strakonice jako plocha D29. Celková rozloha řešeného území je 14,75 ha.  Jedná se o plochy s funkčním využitím „plochy bydlení - rodinné domy“a „plochy veřejných prostranství – veřejná zeleň“. Územní studie navrhuje koncepci prostorového uspořádání území zaměřenou zejména na napojení na dopravní a technickou infrastrukturu.
  • Veřejné projednání návrhu Územní studie – lokalita D29 Dražejov se uskutečnilo dne 12. 3. 2015. Ke studii byly uplatněny požadavky dotčených orgánů.
  • Pořizovatel Územní studie Dražejov D29 Odbor rozvoje – úřad územního plánování MěÚ Strakonice schválil možnost jejího využití jako územně plánovacího podkladu dne 10. 4. 2015.
  • Úřad územního plánování oveřil aktuálnost územní studie a dne 10.04.2023 vložil data o její aktuálnosti do evidence územně plánovací činnosti - předmětná územní studie je nadále využitelná a aktuální.